PROGRAMACIÓ

pc-01.gif (4878 bytes)       Vaig començar a programar ( no recordo quan ) en codi hexadecimal i/o codi màquina directament per a aplicacions amb CPUs de Motorola com MC-6000, MC-6805, MC-6809, etc. Era un mètode arcaic però fins que vaig arribar a l'ús dels nemònics i ensambladors, no tenia res més. Amb els ensambladors i depuradors es va facilitar enormement la feina (això només ho entendrà aquell que ho hagi viscut ).

        No eren programes per a PCs, sinó més aviat aplicacions específiques ( maquinària, seguretat, etc. ) perquè us asseguro que encara que el PC ha passat a dominar les nostres vides, es segueix programant per a altres moltísimes coses més que per passar l'estona davant la pantalla del teu PC.        

        Encara que, en honor a la veritat, quasi tots els ensambladors, emuladors i altres estan pensats per desenvolupar amb l'ajuda d'un PC.       

        Amb posterioritat he anat entrant ( i sortint ) en llenguatges més habituals per als PCs, així que he anat passant pel C, Basic, DbaseIII, el Visual-Basic, Visual-objects i Clipper5. La veritat és que no em considero un veritable programador en cap d'ells, però surto endavant, encara que la majoria de vegades perdent massa temps. Però, això de ser autodidacta és com ser un centpeus, per a que quelcom surti bé primer hi fuiques la pota cent cops.        

    Ara, el poc temps que em queda ( una hora al mes ) el dedico també al Fivewin per allò de que els llenguatges sota DOS han passat de moda. Ara, impera més la presentació que la velocitat i la seguretat d'execució dels programes.        

    Aquests enllaços estan relacionats amb CLIPPER I FIVEWIN :

Five tech CanalFive Llista FiveWin Esp.
Htcsoft Ciber-Tec Harbour Project
Equip docum. Fivewin Olivares 2000 CincoWin
Ramón Ravedaño

    Quan et poses a programar per a entorns sota Windows, et dones compte de lo embolicat que és l'assumpte. Versions, bugs, "parches", etc.   Així que aquí tens alguns enllaços amb consells i trucs per que puguis intentar mantenir al dia el teu WINDOWS:

Ethek-Friends WinFiles Windows NT
Paniagua NT Magazime

    L'altra hora que em queda al mes ( en anys de traspàs i en el mes de Febrer poden arribar a ser dues ) la dedico a "programar" el manteniment d'aquesta pàgina web. Per fer-ho, actualment, estic fent servir el Front Page-98. Aquí tens alguns enllaços relacionats amb la construcció de pàgines WEB:

Digival Fondos WEB Recursos Gratis

anterior.gif (814 bytes)