Generalitats 

  

     Inici fabricació................... 27-Maig-1957
     Fi de fabricació................. 1973
     Unitats produïdes.............  797.349

     Motor............................... 633,    633,  767,   767  cm3
    Potencia ........................... 21,5,  24,5,    29,  32,5  CV
    Velocitat max. ..................    95,   105,   108,  115   Km./h
    Acel.leración 0 a 100 Km         ,         ,    35,5,         Seg.
    Relacio de compressió ........ 7.5 : 1
    Consum............................... 7  l. / 100 Km.
    Pes.....................................  585 Kg.
 
    Velocitat màx. .................    95 Km/h
     Carrosseria .....................   Berlina
     Llargada ..........................  3.21 m.
     Portes...............................  2
     Volums.............................   

          Per aconseguir-ne un, al principi de la seva construcció, s'havia d'apuntar en una llista d'espera que podia durar anys si no es disposava de coneixences al govern o a la fàbrica, aixó era motivat perquè el 600 era l'unic cotxe "perfecte" que els seus propiétaris podien aconseguir.

        Encara que era una rèplica exacte del fabricat per la Fiat, molts especialistes consideraven que el SEAT era més resistent que l'italià.

        L'any 1958 es va modificar, els comandaments del intermitents i llums, tapisat i fanals devanters. Aquell mateix any va sortir al carrer la versió descapotable.

        En posteriors modificacions es va passar de 633 a 767 cm3 i es va canviar l'obertura de la porta perquè s'obris endavant, ja que fins aleshores s'obria enradera i si no estava ben tancada, al circular el mateix aire o una corba la podien obrir amb el risc que comportava, dons els cinturons de seguretat encara no s'havien popularitzat.

        L'any 1961 es van modificar l'arbre de lleves, el carburador, el retrovisor i es va incorporar un termometre per indicar la temperatura de l'aigua. Això va ser necessari per la facilitat en que s'escalfaven els motors d'aquest cotxe, que a la falta de ventilació per la situació trasera s'hi havia d'afegir la sobrecàrrega i l'abus de l'accelerador, per aquest motiu molts circulaven amb la tapa oberta amb l'ajuda de fustes o qualsevol altre artilugi.

        Tot i el temps que ha passat encara es veuen moltes unitats en funcionament i ja s'ha convertit en un clàssic cotitzat pels amants a l'automobilisme, en part degut a l'elogi dels seus usuaris i dels sociòlegs doncs no es pot oblidar que va marcar tota una època.

Molta més informació  entrant en castellà