RADIOAFECCIÓ

        Als 15 anys vaig contruir la meva primera emissora, que consistia en una vàlvula pentodo modulada per càtode. De la modulació se n'encarregava un micròfon de carbó recuperat d'un vell telèfon. Com a antena un simple cable entre dos edificis (encara no sabia el que era un quartqsl-02.jpg (33930 bytes) d'ona, hi, hi).

        Tot i la ignorància que encara m'envoltava, aquell aparell va emitir. No recordo en quina freqüència, però es sentia en un musiquer (en ona curta) a una distància d'uns 700 mts. Per a mi fou tota una odissea que quelcom constrüit per mi creués l'éter. Avui és molt fàcil comprar un "electrodomèstic" pitjar l'interruptor i cobrir centenars de quilòmetres, però us puc assegurar que així no aconseguireu la satisfaccció que jo vaig sentir aquell dia.

        Això passava l'any 1966, mentre estudiava a la Universitat Laboral de Tarragona.

Vaig tardar poc en introduir-me en els 27 Mhz, sempre amb equips autoconstruits, uns en Kit i altres totalment construits. En aquesta banda vaig aconseguir els meus primers DXs amb Europa i Sud-Amèrica per fer-ho usava equips transistoritzats i un lineal d'uns 50 watts amb dues vàlvules pentodo ("rejilla a masa", algú encara se'n recordarà) "i tot constrüit amb les meves "manetes", menys una de les antenes que era una mitja ona comercial" (ja sabia que les antenes tenien alguna relació amb la longitud d'ona.ea3ahl.gif (56904 bytes)

        En tornar de la MILI i amb un LUPRIX prestat (el pobre anava de mà en mà) em vaig treure l'indicatiu "EA3AHL" a partir d'aquí, i sempre amb equips autoconstrüits vaig començar la meva activitat a les bandes baixes, primer en CW (era més fàcil construir l'equip) i després en SSB. Un temps més tard em van deixar un equip de dos metres, li deien la caixa de galetes, era el LUPRIX 222 i com que em va agradar, doncs apa a autoconstruir el meu primer equip de dos metres, per fer-ho vaig utilitzar kits de diferents marques (algun mòdul era de BELIO).

        I si tot aixó fos poc, em vaig CONSTRUIR el meu primer ordinador personal. Al dir CONSTRUIR ho dic en majúscules perquè fins els circuits impressos els vaig fer jo mateix i els integrats comprats un a un i a quin preu. Encara no s'havien popularitzat els PCs que ara són tan abundants. El diseny estava basat en una revista francesa que aleshores era molt popular, "HAUT PARLEUR".

        Però ..................................................., per diverses raons com són: la falta de temps, l'encariment i dificultat de trobar els components, l'abaratiment dels electrodomèstics (al menys comparant preu-prestacions), etc. vaig acabar sucumbint i actualment els meus equips són: un Kenwood TS-450-S per a bandes baixes, un Kenwood TM-251-E i un altre TM-221-A per a dos metres, un Kenwood TM-451-E per a 432 i 2 PCs (un Pentium III 450 Mhz i un Pentium 200 MMX).

        ¡AH! les 2 TNCs, part de les antenes i totes les fonts de l'estació encara són autoconstruides.

        Actualment i per la falta de temps estic poc actiu, encara que de tard en tard trec la pols dels equips i surto en CW, que és la meva activitat predilecta. Més de la meitat dels contactes registrats al meu llibre de Guàrdia són en aquesta modalitat, i en els últims 11 anys he participat en el CNCW (Concurs Nacional de Telegrafia) obtenint quasi sempre el diploma, cosa que indica que la classificació no és del tot dolenta, hi, hi. També tinc el trofeu 500 EAs CW, el dels 1000 no el tinc perquè per falta de temps no l'he solicitat, però em sobren contactes per fer-ho.

        La majoria dels trofeus, com el citat amteriorment, s'aconsegueixen a base de realitzar contactes i rebre les QSLs corresponents. Per aixó em fa molta il·lusió rebre les QSLs dels contactes que he efectuat. Però...per què hi ha tants "morosos"? Potser algun dia m'atreveixi a publicar la llista hi, hi. Jo SEMPRE les envio, o sigui que si a algú li falta alguna meva és que sens dubte s'ha extraviat. Així que aprofita i reclama-me-la enviant-me un E-mail amb les dades del QSO corresponent.

        Bé si has llegit aquest rollet, només em queda dir-te que espero escoltar-te algun dia en qualsevol banda i modalitat (mentrestant pots usar l'E-Mail). 73 i QRV. 

Unión de radioaficionados españoles CQ Radio Amateur (Revista)
Unió de Radioafeccionats de Barcelona (URB) Radioafeccio
Direcció General de Telecomunicacions Radiopites
Icom-Espanya EA3AJU - Carles Antoñanzas
Kenwood-Espanya EA3GEA - Manuel Carazo
Componentes Electrónicos Gandia

anterior.gif (814 bytes)